朗阁首页 > 雅思口语 > 2020年3月14日朗阁雅思口语考题预测

2020年3月14日朗阁雅思口语考题预测

来源:朗阁教育 2020-03-06 编辑:wuqi 197人看过 10万人已领免费资料    雅思托福0元试学

备考资料免费领取

今天,就带大家来了解一下2020年3月14日的朗阁雅思口语考题预测,有需求的朋友可以看一看文章内容哦!

Part 1

1. Do you like eating healthy food?

Sample answer:

Definitely. I love healthy food like fresh fruits and vegetables. Though I occasionally want to eat some junk foods like French fries or burgers from McDonald, I eat healthy food in my daily routine because they are high in nutrition and low in calories. For example, I often eat a boiled egg and an apple for breakfast when I have no time cooking.

 

2. What do you think when you see a man wearing makeup?

Sample answer

It’s acceptable. Nowadays in many cultures, men are more liable to make up than before, since they believe that everyone has right to be charming by wearing makeup, so do I. Thus, it’s totally a normal phenomenon.

 

3. Do you think planning is important for time management?

Sample Answer:

Planning is, from my point of view, of paramount importance for time management. Making plans helps people become aware of how to use time in organizing and prioritizing things, so they can succeed in their study and work. When making plans, people always need to bear in mind that they should begin with the more difficult and urgent tasks, and postpone the less important ones. Therefore, time can be in use in an efficient manner. To conclude, planning is essential for time management.

 

4. What kinds of goal do people usually have?

Sample Answer:

Different kinds of people have different goals. Students aim for straight “A”s, scholarships and internships. Graduates compete for jobs with high salaries. And employees want to get promotion and pay raise. Generally speaking, most people’s goals concern either money or power or the sense of satisfaction.

 

5. Do you prefer a long break or several short breaks?

Sample Answer:

For my part, I prefer a long break, for I can have a long-distance trip and have more flexible schedules. Meanwhile, it would be impossible to travel for the whole month if I only have some short breaks.

 

6. Do you like to take pictures of good scenery with your smartphone? Why?

Sample Answer:

Yes, I think it is convenient to take pictures of scenery with my phone, for I can record some unforgettable moments at once and share them with others through instant communication applications.


7. What kind of water sports do you want to try?

Sample answer:

I want to try water volleyball. I think it can be interesting to play volleyball in the water, and it can improve my team spirit while I am playing with other teammates.

 

8. What’s your ideal house? Why?

Sample answer:

In my view, my ideal house would be a flat that includes a living room, two bedrooms and especially a study. My family members and I would all have personal space. For my part, I can spend my leisure time reading books and listening to some pieces of music in the study.

 

9. Are girls generally good at mathematics?

Sample answer:

In my view, girls usually can learn mathematics well because they are careful enough to avoid some traps included in mathematics problems.

 

10. Do you think people like going to parks?

Sample answer:

Yes, I think many people are willing to go to parks for the reason that it is a good chance for people to be close to nature. Many friends of mine choose to go to parks to relieve their stress when they enjoy natural scenery and breathe fresh air.


Part 2

1. Describe a historical building

You should say:

Where it is

What it looks like

What it is used for now

What you learned there

And how you felt about this

 

Sample answer:

What I am about to describe is a building that once marked cultural and historical apex but that has now fallen into obscurity. That’s right; it’s the Confucius Temple, Confucius residence while he was living. It’s located in Qufu, a small town in central Shandong Province. Like any other temple, it has got a lobby beyond the entrance, with the portrait of Confucius hung on the wall. There are three bedrooms on either side of the lobby, but that area has become off-limits to tourists, so I didn’t really get a peek of that. Though the building has been standing for thousands of years, it has been subject to multiple renovations in recent decades that gave the building a semblance of modernity. I have to resort to my imagination to picture what it originally looked like.

Now, the entire area has been converted into a tourist hot-spot. Visitors pay an entrance fee to visit the building; many would kneel before the portrait of Confucius to pray for blessings, after which they will throw cash bills into the so-called wish box in a hope that their wish will eventually come true.

Despite all the fuss over the history of the building, I don’t believe the place is worth another visit. As I have mentioned earlier, it smacks of money filth. The temple is run by a few monks, although whether they are authentic and genuine is beyond my knowledge. The money is simply taken by the government to rebuild other parts of the town. Unless you are a true believer in such ritual, it is a waste of money and you wouldn’t truly disappointed if the purpose of your visit is to learn something about Confucius and its history.

 

 

2. Describe a new public place you would like to visit

You should say:

Where it is

What it is like

How you knew this place

And why you would like to visit it

 

Sample answer:

A new public place I’d like to introduce is called Riverside Park, as its name suggests, it’s situated near a river so folks living nearby could appreciate stunning views of waterfront areas. Also it’s quite close to the neighborhood I live in, within just 5 minutes’ walking distance from my house, so the great convenience is appealing to me so much.

Speaking of its layout, out to the east, there’s an indoor arena for gymnastics, a stadium for track and field and a swimming pool for races, synchronized swimming and diving. Generally, it’s an ideal place for athletes and sports lovers to have their physical trainings and competitions. The facilities in the south are simple but not monotonous with some specially-created water features including a circular ornamental pond and a surface fountain accompanied with fantastic lighting show every Saturday. After dinner you can also see some local residents taking a stroll or sitting on benches in a small rose garden while smelling the aroma released from the blossoms around to the west. Finally, up to the north, the pine trees have been made more accessible to visitors by the boardwalk built during the park’s upgrade. But instead of being appreciated for its attractive scenery, this area is more often used for cycling and jogging.

Actually, I just knew this place by coincidence. As a homebody, I scarcely hang out for fun except for work, but once I took a wrong bus routine for commuting trip and passed by this amazing place, I was particularly intrigued by its peaceful environment.

The main feature I find rather fascinating is that lush vegetation is ubiquitous in the park and trees naturally function as noise barriers, making the surrounding seem quite serene and tranquil. As long as I wander inside, the park resembling a heaven could bring me inner peace and give me a chance to escape from the hustle and bustle of city life and endless work.

 

 

3. Describe a place where you read and write (not your home)

You should say:

Where it is

How often you go there

Who you go there with

And explain how you felt about this place

 

Sample answer:

I like reading and writing in a coffee shop, like Starbucks. And I often go there once or twice a week, when I have a day off. I’d like to go there alone with a book, a pen, or just the I-pad and my laptop. Nowadays, WIFI is available in almost every coffee shop, it is very convenient for me to finish my work or just read a book I like there. There are also cooling systems in the cafes, providing me an environment which is very comfortable, especially in summer. Sometimes, I will go there with my best friend. Both of us like the atmosphere there, we’d like to read the same book and share our thoughts about that book with each other. Everytime, we will have a great time together. And you know, the coffee shop is full of the aroma of coffee, I like it very much, because coffee is my favorite drink. Its smell makes me feel at ease. Nobody will disrupt me while I am reading or writing, so I can enjoy myself completely. At the same time, I can order a cup of coffee for drinking. As for me, it’s the best couple with my writing. Writing always makes me feel tired, but coffee can make me feel sober. I’m used to writing with a coffee for a long time. There are also many coffee shops which serve bakery food. I like cakes and cookies, reading and writing consumes my energy, and the cake is the best fuel for me. So if you ask me, is there anyplace for reading and writing better than a coffee shop? My answer is absolutely not.

 

 

4. Describe a time when you first met someone

You should say:

Where you met him or her

When you met him or her

What you talked about

And how you felt about it

 

Sample answer:

I am going to talk about a time when I first met Yesenia, my lovely Colombian friend. I’ve known her since I travelled in Colombia last year and we first met in the downtown of Jardin - more precisely, at a fruit stall in the marketplace. I was there getting some sliced papaya for my breakfast, as I simply couldn’t have enough of this local delicacy, while she happened to stop there for fresh fruits on her way to school. She started to chat with me, by asking me if I was fond of this tropical fruit. She came across as distinctly affable and we ended up exchanging email addresses, so that’s how we met each other basically.

And when I say that Yesenia shocked me as an affable sort of a girl, she’s not someone who is bubbly and overly friendly. Rather she is attentive and caring, not something you’d normally expect from a young girl at her age. An example here is we later on hung out in the town together, when she took me to some hidden spots for authentic local fare, knowing that I was seeking for a gourmet food experience yet travelling on budget. Another is she helped stop local people trying to show me things to make a sale, which was pretty common in touristy places there.

Well, I’d say there is something incredibly trusting about Yesenia, and to me she is really a thoughtful and hospitable girl. I am glad to have befriended her and that we still keep in touch and write to each other every now and then by emails.

 

 

5. Describe someone you know who does something well.

You should say:

Who this person is

How you knew this person

What this person does well

And explain why you think this person is so good at doing this.

 

Sample answer:

I suppose I should commence with the first aspect which is “who this person is”, and I’d probably select my uncle Mike, the CEO of a famous international trade company in Shanghai. He is a successful entrepreneur who started from the scratch.

When he set up his company, all he had was a budget of 30,000 yuan and merely 3 staff. Hard as the condition was, he managed to lead his team to achieve business success one after another just like the King Midas. Now the company’s profits have achieved over 100 million per year.

Regarding the theme of what makes him successful, the thing that needs to be highlighted here is that his success should mostly be attributed to some priceless soft skills he possesses, such as being modest, leading, and accommodating. Besides, he is extremely considerate and thoughtful, and is appreciated by everyone. Although he has also experienced ups and downs, he always remains positive. For example, in 2008, his business was hit heavily by the financial crisis. He lost one billion in merely six months. But he still believed that he would pull through the economic downturn. He sold his luxury villa and moved into a small apartment near his company with his family. Then he used the money to invest in new businesses. God helps those who help themselves. Finally, the company began to make profits again after three loss-making quarters.

As to my very last point, I want to say that I’ve learned from him a lot—no matter how tough a situation looks or how impossible it seems, just do it with your passion, dedication and perseverance. Where there’s a will, there’s a way.

 

 

6. Describe an occasion when you got up early

You should say:

When you got up

What you did

Why you got up early

And how you felt about it

 

Sample answer:

I’d like to talk about a time when I visited the Huang Mountain. In the last year’s National Day holiday, I took a 3-day guided tour to the Huang Mountain, one of the greatest mountains in China. In this special holiday, people from different cities flocked into this attraction spot.

According to the official report from the local government, the Huang Mountain was visited by an average of 10,000 people per day during the seven-day National Day holiday.

To avoid the long queue, our tour guide decided to take us there in the early morning and we all agreed to get together at 4.30 am in the hall of the hotel where we stayed. In the next morning, my alarm went off at 4.00 am, and I struggled to get up, washed my face, brushed teeth and put some makeup ...It was like a nightmare to me, and I’d never make it that early in the morning. Actually, I was so sleepy that I fell into asleep as soon as I hopped onto the coach, taking a nap for about half an hour during the drive.

At 5.00 am, we arrived. The strategy worked, and there were only dozens of people in the front gate, waiting for the ticket to be checked. When I stood at the foot of the Mountain, feeling the breeze, being surrounded by the lush green trees, I felt so refreshed and all my sleepiness went away. Although it was not pleasant to get up that early, I did have a wonderful time in the following trip. If we had not got up so early, we would have spent much more time waiting in line.

 

 

7. Describe a person who often travels by plane

You should say:

Who he or she is

Where he or she goes

Why he or she travels by plane

And how he or she feels about it

Sample answer:

Speaking of this topic, I would like to talk about my brother who is a businessman in his own company. Since the company he established is an international company, he usually takes flights to cities home and abroad to have negotiations with representatives from other companies. Recently he went to London to have meetings with managers in a famous financial company, and I have not met him for a long time. How busy and hardworking my brother is! The main reason why he travels by plane is that plane travels faster than any other transportation and it can save a large amount of time which is very precious for businessmen. He usually uses his computer to gain the latest business information which lays a solid foundation on his following negotiations. That’s why he always succeeds in negotiations and gains huge profits for the company. After that he has a rest to recharge the energy. Once I talked about his work when he had a visit to my home after returning from London, he said he liked his job very much because it is challenging and can earn much money. At the same time, he felt comfortable when he was on the plane during business trips. Besides, he really likes planes since he was a child and he fell in love with planes when he first took a plane. At that time his dream was to become a pilot, and I think that’s why he feels so exciting when he takes a plane.

 

 

8. Describe a popular product (e.g. food, handicraft...) made in your region

You should say:

What it is

What it is like

How it is made

And explain why it is popular

 

Sample answer:

Well, I’d like to talk about Peking duck which is a kind of traditional food in my hometown, Beijing. It is a whole duck that has crispy skin and tender meat with delicious sauce.

The way to make Peking duck is a little difficult, skilled cooks need to put the processed ducks in to a special stove made by a complex of different soils. After that, they should be roasted over the fire for about 45 minutes. Then the Peking duck is done.

The reason why Peking duck is popular in China is because of its delicious taste as well as its way to eat. According to the traditional culture, we should cut the meat into slices with specialized skills. Then we should put the slices of meat on a piece of pancake with spring onions, garlic, cucumber and sweet sauce. After that, we roll the pancake to wrap up all the ingredients together. With all the steps mentioned above done, it’s time to enjoy this fantastic food. As we all know, Peking duck is rich in taste, and we can have various senses of taste which include sweet, salty and so on. I believe that everyone who has tasted Peking duck would have a deep impression on its great taste. That’s why it is so popular not only in China but also in the rest of world. It has become a special symbol among the Chinese cuisine. Every time I think about Peking duck, I would like to have one at once because it is my favorite food.

 

 

9. Describe a time when you did not tell a friend the truth

You should say:

When it was

Where it happened

Why you did not tell the truth

And how you felt about it

 

Sample answer:

When I was in graduate school, I obtained an internship in Beijing. Then I went to Beijing to work. I was a little excited because my best friend Xiaoqian was working in Beijing. Then we had a lot of leisure time together.

At one weekend, we had dinner and she introduced her new boyfriend to me. We talked a lot during the meal and I found her boyfriend boasting about his experience and showing himself every now and then. I didn’t like him at all. Xiaoqian asked my opinion about him later in that evening. I said he was a nice guy because I can see she was quite into him and I was afraid if I tell the truth she would not be happy.

I don’t regret about saying this because I believe Xiaoqian would find out the boy was not her type. A few weeks later, Xiaoqian told me they broke up and she said to me he was not fit her.

 

 

10. Describe a practical skill you learned

You should say:

What it was

When you learned it

Why you learned it

And how you felt about it

 

Sample answer:

Speaking of a practical skill I learned recently, I would like to talk about modifying photos.

I learned how to modify photos at home in order to get a job offer last summer vocation. When I looked for a part-time job, the interviewer said that I needed to have skills of modifying photos so that I could qualify for the job. Since I had a deep impression on the company very much, I made up my mind to learn how to modify photos. I had never learned basic knowledge about modifying photos, so I had to start from the very beginning. It was so hot at that time that I did not want to attend the course outside, so I bought some professional books to learn the skill step by step. I learnt basic concepts and practiced them on the computer every day. Gradually, I could modify some simple photos with the instructions shown in the books. It took me almost two months to master the skills, and I received my dream offer at last.

Although I faced plenty of difficulties during my learning process, I felt excited because I mastered a practical skill by myself. With this skill, I solved several problems I met during my work time, which had a great influence on later career. Since then I started to learn other related knowledge to have a further understanding of modifying photos. I firmly believe that such skill will lay a solid foundation on my later career and I will learn more practical skills to improve myself.


Part 3

1. Describe a historical building

1) Do Chinese people like to visit historical buildings?

Sample answer:

They are crazy about those cultural relics. On public holidays, these places are packed with travelers of all sorts: children, old age, and foreigners. What Chinese travelers like to do most is to take far more photos than necessary of the view. Even well before the holiday season, one can be sure that these places would be incredibly crowded.

 

2) Why do people visit historical buildings?

Sample answer:

Their motivation for visiting these places truly befuddles me. Many barely understand or show any interest in history; they take a lot of selfies and upload onto their social media. To me, perhaps, it is the crowd effect and their desire to be part of the festival atmosphere that has prompted them to make the visits.

 

3) Is it necessary to protect historical buildings?

Sample answer:

Well, it really depends on the historical importance of the building. One-of-a-kind landmarks that play a pivotal role in history certainly warrant adequate protection. But the problem is many local governments see the potential in making loads of money out of tourism industry and thus convert ordinary, century-old buildings into tourist destinations and attach a “beautiful story” to it. That has nothing to do with cultural preservation; that’s pure business and money talking.

 

4) Do most people agree to the government’s funding to protect historical buildings?

Sample answer:

Not necessarily. Locals have long lost interest in buildings they see every single day, and if turned into tourist spots, these buildings are bound to attract a great number of travelers that may intrude into the personal life of locals. Those living on the bottom of social ladder are particularly vexed, since they could benefit more directly from governmental investment in basic healthcare coverage, education, and social security as opposed to preservation of old buildings that from their perspective are of no utilitarian value.

 

 

2. Describe a new public place you would like to visit

1) Do people prefer living in new house or old house? Why?

Sample answer:

Well, it’s hard to say. But I reckon it depends in accordance with different people’s preference. The young tend to reside in modern architecture such as flat or mansion with well-equipped facilities as well as fine decorations, so newly built houses completely cater to their demands whereas the senior people who already get accustomed to their own lifestyle are usually reluctant to making changes to adapt to a new environment or community. Thus I believe it’s the old houses that they are particularly fond of.

 


2) Should old buildings be rebuilt? Why?

Sample answer:

Definitely no! Old buildings, especially historical buildings, are usually considered as vital culture heritages, representing an important piece of the history and reflecting the contemporary culture, customs and lifestyles. We shouldn’t rebuild these old buildings because what people need is not the duplication or copies. The top priority is to raise people’s awareness to preserve the original appearance of these buildings and keep them intact rather than demolish them.

 

 

3. Describe a place where you read and write (not your home)

1) Which is more important, reading or writing?

Sample answer:

In my opinion, reading is more important than writing. Because reading is the input of the knowledge while writing is the output of the knowledge. Input is the precondition of output. For example, before you write a thesis, you need to read up a lot of references. Furthermore, without a careful reading, you may not write high-quality essays.

 

2) Who needs to have good writing skills?

Sample answer:

I think students need that. They need to write different materials. For example, they have a lot of tests, especially in Chinese and English tests. They have to write compositions. And test grades are important for all the students. At the same time, every university student needs to write an essay in order to graduate successfully. So, the writing skills are very important for them.

 

3) Where can people get more information, words or pictures?

Sample answer:

I think we can get more information from words. Because words provide a direct meaning to us, we can avoid ambiguity. And people can read words easily in everywhere and any time. On the contrary, I don’t deny that we can also get information from pictures, but different people have different perceptions of them, it’s hard to reach a consensus.

 

 

4. Describe a time when you first met someone

1) How do Chinese people make new friends?

Sample answer:

In all sorts of ways, just like how people in other parts of the world do, although arguably it comes more easily for kids than for adults to do so. This is because kids are generally more actively seeking out new friends, while some adults don't seem to bother. Anyway, what I am trying to say is that in China kids can strike up a new friendship just by sitting next to someone in class, and adults can also do the same by taking an adult class like cooking course or dancing, singing that sort of recreational courses.

 

2) Do you think it’s strange to make friends online?

Sample answer:

No, not at all, if you ask me. It’s perfectly well for adults nowadays to make new friends online and there’re also loads of useful apps out there. I feel these apps are popular not just because they are user-friendly and fun to use, but they help take the anxiety out of meeting and talking to new people. Besides, social media have also made making friends so much easier. For instance, you can follow someone who posts stunning photos, or make a comment and raise questions in order to engage with that person. Then this could also lead to future hanging out in person if you wish.

 

3) Why do some people have few friends?

Sample answer:

Because they want a quiet life perhaps, first of all. They want to be left alone from the endless dinner parties, social media overload, getting dressed up and staying well-groomed that sort of things, you know, social anxiety. Rather, they much prefer to socialize with a smaller circle of good friends they know they can always trust. They might also opt to stick to these old friends than making new ones. Having said that, some people end up with few friends involuntarily. Say, Old people living in shelters or disabled people may have less access to means of friend-making than normal people.

 

4) Which is more important, new friendships or old ones?

Sample answer:

Well, it’s down to the different situations, and it’s very hard to compare both. Arguably, it’s generally understood that humans are constantly seeking out new experience and creating new memories, so it’s natural that one wants to meet new people and make new friends. Striking a new friendship is more entertaining and fun in this sense. Yet, it is also vital to cultivate your friendship as only a handful of really good old friends do care about your health and well-being. So I guess both old and new friends can be equally important, and one should be smart to invest in friendships that make you happiest.

 

 

5. Describe someone you know who does something well.

1) What skills and abilities do people most want to have today? Why?

Sample Answer:

Well, it’s really hard to generalize, because different people have different demands. But I guess good communication skill is extremely valuable nowadays; that is to say, the ability to communicate effectively. You know, more and more people are addicted to the Internet today. We don’t always need to communicate with friends or colleagues face to face, so that many people gradually tend to lose the ability of exchanging opinions or expressing feelings directly. This tendency actually does harm to our mental health. Therefore, many people really want to master this kind of skill in order to be sound in mind and be good at socializing.

 

2) Which skills should children learn at school? Are there any skills which they should learn at home? What are they?

Sample Answer:

Personally, I feel teachers should help children develop teamwork skills. Because of the one-child policy, many Chinese children are spoilt at home and tend to be self-centered. This situation will do harm to their own development. However, there are many kids at school, and they often play games and learn new things together. During this process, teachers can help them cultivate the sense of cooperation. Moreover, they can learn from their classmates’ strong points and make up their own weaknesses.

Well, parents can teach their children many useful skills, among which I think reading skill is important. Although they can get this ability later at school, parents can help them more carefully and thoroughly, because teachers do not have so much time and energy on each student. Furthermore, the earlier they can read, the quicker they can learn new things when they go to school. Also, if you teach them early, it may instill a desire in them to keep studying throughout their lives.

 

3) Which skills do you think will be important in the future? Why?

Sample Answer:

I believe that the self-study skill will play an increasingly important role in the future. As the society develops so quickly, we have to acquire new knowledge faster than before, and only then can we stand out from the fierce competition. Therefore, we should study initiatively by ourselves, instead of always depending on other people’s teaching or help.

 

4) Which kinds of jobs have the highest salaries in your country? Why is this?

Sample Answer:

To be honest, I’m not exactly that sure, but my guess would be that banking and high-tech industry are probably the job fields which pay the highest. Works of high technology are not easy to be done, so only the smartest intellectuals can handle this kind of tasks. And as for banking, I think it goes without saying that most jobs related to banking are relatively highly-paid, which is one of the main reasons why so many young people take financial course today.

 

5) Are there any other jobs that you think should have high salaries? Why do you think that?

Sample Answer:

I believe there are many important jobs should be highly paid, especially kindergarten teachers. First things first, to be a kindergarten teacher, one needs a lot of patience and love. They have to spend so much energy to handle with many naughty children every day. And the responsibility of taking care of children gives them great pressure, so I think they deserve a high salary. Besides, higher income can attract more people to do this job. If babies are taken care of very well, their parents can focus better on their own work and make more contribution to this society.

 

6) Some people say it would be better for society if everyone got the same salary. What do you think about that? Why?

Sample Answer:

I strongly disagree with that, because a high salary is a reward to the efforts talented people make. In general, some people devote themselves fully to their study and work, and even sacrifice their personal life to make contribution to their companies. If everyone got the same salary, it would be unfair to the industrious staff. They may lose passion for work little by little. And the harmonious society will be disrupted in the end.

 

 

6. Describe an occasion when you got up early

1) What kind of people usually get up early? And why?

Sample answer:

Well, apart from individuals’ living habits, it mainly depends on their jobs. CEOs or senior managers usually get up early because of their tight working schedule. Some people, like mail posters or newsboy, have to deliver mails or newspapers to their customers before breakfast. Baristas and cafe workers also have to be early at work to get everything ready for people stopping by in the morning.

 

2) Is it easier for older people to get up early than young people?

Sample answer:

Yes. I can easily find older people doing morning exercise in the nearby park on my way to school. The reason is when a person is beyond the age of 65, it is estimated that the average sleeping time decreases from about 8 hours to just 6-7 hours. By contrast, many young people have difficulty in getting up early and tend to sleep till noon on weekends.

 

3) What are the benefits of getting up early?

Sample answer:

Actually, there are quite a lot of advantages of it. For example, just as the old saying goes ‘The early bird gets the worm’, those who get up early would get a head start before everyone else. Besides, getting up early in the morning gives you a chance to work out things smoothly, without being disturbed by others. Furthermore, exercising in the morning helps get rid of the early morning jitteriness and let you begin the new day with positive energy.

 

4) What effect does sleeping in late have on a person’s life patterns?

Sample answer:

Sleeping late is generally regarded as a bad thing although many people have such a habit. A late riser is normally a night owl, who enjoys staying up late at night. They feel quite energetic when the dark falls and can’t fall asleep at midnight. Therefore, they will still get up late the next morning. In the long run, it may lead to disturbance in personal life pattern.

 

 

7. Describe a person who often travels by plane

1) What are the advantages of traveling by plane?

Sample answer:

There are many advantages of traveling by a plane. For example, we can travel faster so that we can have more time to enjoy our time in the destination. Besides, it is much safer for people to travel by plane because there are less air crashes than accidents caused by cars or trains.

 

2) Why do some people prefer to travel by train?

Sample answer:

I think such people who travel by train think it is cheaper to take a train while they can enjoy the views along the trip. In addition, maybe train is the only transportation tool that takes people to the certain destination.

 

3) What are the disadvantages of living near anairport?

Sample answer:

Most importantly, it is too noisy to live near an airport especially at night, which makes people difficult to fall asleep. Since airports are always located far from the city centre, it is inconvenient for residents to work and study.

 

 

4) How is working at the airport different from working in other places?

Sample answer:

Since there are thousands of planes landing and taking off all day long, people who work in the airport need work at night, which is tiring I think. They go to the city border for work while others usually go to the city center.

 

 

8. Describe a popular product (e.g. food, handicraft...) made in your region

1) Why do people use imported products?

Sample answer:

There are many reasons for that. The most important reason I think is that some products have special tastes while there are no such raw material in the domestic country. As the result, people have to import these products to their countries.

 

2) Do different places have their own popular products?

Sample answer:

Of course. There are a rage of differences in cultures and geological conditions among various places, which results in popular products with the characters of particular nations and regions.

 

3) What food is popular throughout the world?

Sample answer:

In my view, it is hamburger that is popular throughout the whole world. It is so tasty that suits most of people in different regions. In addition, it is easier to make people feel full comparing to other kinds of food.

 

4) Why do people living in different regions like different food?

Sample answer:

It is because people living in various regions have different cultures which lead to different views on cooking materials. Besides, different geological conditions result in unique concepts of food.

 

 

9. Describe a time when you did not tell a friend the truth

1) Do you think mutual trust between friends is important?

Sample answer:

I can see eye to eye with this statement. In this way, we can get along well with each other and share some secrets. Also, we will ask for help without too much consideration when we are in trouble.

 

2) Do you think people need to tell the truth all the time?

Sample answer:

I don’t think so. Sometimes white lies are necessary. For example, there are occasions where people don’t want to hurt others’ feelings and then people normally choose not to tell the truth. Also, parents tend to tell white lies to kids because kids are not strong enough to take bad or disappointing things.

 

 

 

3) Why do children tell lies?

Sample answer:

When children made mistakes, they are afraid of punishments so they tell lies to their parents and teachers. For example, students tend to say that they are late for school due to traffic congestions instead of waking up late. They try to use lies to beautify their misconducts. Of course, sometimes children also tell white lies for good reasons.

 

4) What should parents do if their children tell lies?

Sample answer:

Parents should always be patient and manage to understand why their children lie. They need to teach them not to lie to others. Children are in a special state of life when they are forming their belief, philosophy and attitudes toward life, society, and the whole world. So they have to know that telling a lie isn’t a correct thing. Otherwise, they might make up things and fake their lives, or even hurt people and finally hurt themselves. So, it is pivotal to teach kids who are lack of judging capability and self-control not to lie to lie.

 

 

10. Describe a practical skill you learned

1) What is the most important practical skill in modern society?

Sample answer:

I think the most critical practical skill is computer skills. It is because almost all the jobs in various fields need to use computers to handle the work. Everyone should learn how to use the computer so that they can keep pace with time.

 

2) What kinds of skills are difficult to learn?

Sample answer:

In my opinion, skills like coding and designing are difficult to learn. It is because such skills all need to master a series of professional concepts as well as spend long time to practice.

 

3) What kinds of professions require practical skills?

Sample answer:

In my view, professions like education and medicine require practical skills. Take education profession as an example, teachers should learn certain skills like how to write well on the blackboard and how to teach students efficiently.

 

4) What are some special skills that people can learn?

Sample answer:

People can learn such special skills like how to clean plates completely with certain and how to brush teeth thoroughly. These skills can improve our living standard which makes us in good health.


朗阁雅思口语 考题预测

雅思托福 【10G】全套备考资料
扫一扫!进群获取独家干货!

热门雅思培训课程推荐

  • 适用人群
  • 词汇量1000
  • 词汇量1500
  • 词汇量2000以上
  • 词汇量6000以上
  • 开课时间
  • 热报中
  • 滚动开班
  • 即将开班
  • 热报中

获取验证码

立即获取

稍后有专业老师给你回电,请保持电话畅通

关注我们

沪ICP备 17003234 号 图书经营许可证:第A7651号 版权所有:上海朗阁教育科技股份有限公司 Copyright 2005 LONGRE EDUCATION GROUP All Rights Reserved